Februaridag som alla andra

Blev väckt imorse, av min skräpsyster som började dammsuga och städa sitt rum, vägg i vägg med mitt.
Gick upp och frågade aningen irriterad varför hon började dammsuga när hon visste att jag sov. Fick svaret att hon var tvungen att göra det nu för hon skulle iväg och jobba sen. Låt gå för det då tänkte jag och gick tillbaka in i mitt rum, drog täcket över huvudet och kände efter om jag möjligtvis var friskare idag. Men mina förhoppningar blev inte långvariga för förkylningen verkar hålla i sig idag med.  Har i alla fall inte ont i halsen längre så det är ju bra. Egentligen hade jag bjudit hem Nella för att baka bullar med mig idag men det får bli senare på lovet om någon dag eller två när jag känner mig lite piggare.
Efter att ha gått upp och insett att systern inte börjar jobba förrän sent på eftermiddagen och hade haft hela jävla dagen på sig att städa och inte hade behövt göra det imorse när jag sov, blev jag grinig, och hennes nonchalanta attityd gör ju inte saken bättre direkt.
"Mikaela, jag hade aldrig gjort så om du låg och sov, du kan väl respektera att jag är sjuk och behöver sova och kanske inte börja städa på morgonen utan lite senare, jag spelar aldrig musik t.ex. när jag vet att du sover" Svaret man får är då? Jo: "Nähä, men bara för att du inte gör så så betyder det inte att jag är som du"... Danke kääära syster. Älskar din omtänksamhet.

Nu ska jag äta min färdigmat som är klar i ugnen... mm mums!
...Färdigrätter har onekligen en stor brist på grönsaker, och paneringen på min fisk såg ut som små larver, men gott var det.

Ett annat viktigt beslut jag måste ta är om jag ska följa med till Namibia eller inte. Jag orkar inte med allt tjat om att det är en sådan toppenchans och att det vore dumt att inte ta den... jada jada jada...
Sofies förslag om att åka till Italien och käka pasta och pizza lät ju faktiskt ytligare - och roligare.
För alla er som inte fattar vad jag skriver om nu, kanske jag ska informera om att det är mitt projektarbete i trean jag pratar om.
Hänga med skolan till Namibia, besöka en SOS-barnby, dokumentera, skriva och vara en allmänt viktig och intresserad person i två veckor. Eller helt enkelt göra något ytligt och skönt som att använda pengarna till att åka till Italien och äta pizza, jaja och kolla på kulturen såklart  ; ) tillsammans med nån som är lika ytlig som jag (jag syftar inte alls på Sofie).
Eller språkresa på Malta tillsammans med Linda, Lovisa och Micis.
Ibland är det jobigt att ha så mycket resurser och valmöjligheter. Lindas förslag om att åka vasaloppet är ju det töntigaste jag hört på länge, det är en sak som är säker.
Jag skulle garanterat komma sist i mål och ramla åtskilliga gånger på färden... pinsamt. Inte gör man bort sig frivilligt inte!

Återkommer när jag sett ljuset och blivit upplyst (antagligen aldrig men i så fall återkommer jag ändå) ...hrmm...

Goodbye my lovers!



Sjukling

Jag är sjuk, på sportlovet, varför? Suck... men det känns lite bättre idag i alla fall. Halsontet har gått över, men istället känner jag mig yr och trött. Kan inte ens äta, illamående.. suck. Skulle egentligen följt med Tina och tittat på unghingsten hennes idag, men det blev ju såklart inte av, det blir senare i veckan istället. Det ska bli kul.
Fint väder ute också, men ändå det kunde varit värre, jag blir frisk snart för jag kurerar mig själv med naturläkemedlet mamma gett mig, det hjälper.
Ringa till Lena och boka ridlektion med Bringa nu på lovet, mamma pays för jag är paaaank.
Imorgon ska jag och Nella ner på stan lite, jag vill ha ny jacka, men var är pengarna? hrm.. borta som alltid. Ge mig nya stövlar också någon! Dom där röda som jag såg häromdan från Bronx, vill ha, ska ha, måste köpa! Synd att det är en hel månad kvar till lön. Studiebidraget räcker ju inte vidare långt. Snåljåps-Sverige. Jag ska bli rik en dag, men inte så rik så att jag blir snuskigt girig. Men det är jag ju kanske redan? Usch... pengar varför finns dom?


ridtur 25/2

Bringa i solen
Bringa
50215-7
50215-6


Syrpa, Bringa

Syrpa, Bringa
Jobbat idag, rätt skönt med lite money, ska jobba imorgon också men egentligen borde jag plugga... suck varför gör jag inte det?
Varför är jag så in i helvete trött på allt som handlar om skolarbete just nu? En sak som i vanliga fall skulle kunna vara intressant blir plötsligt totalt jäkla dötråkigt och jobbigt när det är ett skolarbete. Men jag orkar inte för tillfället, det är väl bara att acceptera det.
Slutade i alla fall kl 15.00 så då åkte jag direkt till stallet, där syster väntade på mig och hade mockat och fixat och gjort i ordning Bringa och Syrpa. Sen red vi ut, det var mysigt och trevligt som vanligt, skönt att det är ljusare längre på dagarna nu.
Jag längtar så till sommaren, eller till våren kanske.
Då ska Ida och jag rida vår omtalade distansritt med övernattning på nån gård med Bringa och Mange.
Ser verkligen fram emot det.
Ser även fram emot att det ska bli varmare väder så att jag kan rida mer privatlektioner med Bringa.
Ibland känns hon som ett ouppfostrat krutpaket som bara vill springa istället för att jobba men det ska det bli ändring på.
Jag dissar melodifestival/schlager ikväll... uttjatat som fanken.

Bringa

50215-2
Fina fina Bringa - vad du gör mig lycklig.




Bringa och Jag

Skön dag idag, vaknade runt 10.30 som vanligt - till sol vilket bara det var perfekt.
Drog ut lite på tiden, och i ärlighetens namn så var jag inte allt för pigg på att komma ut till stallet när jag mindes gårdagens ridtur då mina fossingar domnade bort av köld.
Nåja drog mig iväg så småningom och gjorde klart allting i stallet först, sen skulle Tina & Syrpa ut på en tur så då kunde vi ju inte låta bli att följa med ♥Bringa♥ och jag.
Det var en härlig ridtur och jag frös inte lika mycket som igår vilket var skönt.
Funderar på om jag ska anmäla oss till några tävlingar i vår? Det vore kul, ska bara komma igång lite mer först, fler privatlektioner vore på sin plats och lite mer ordning på tölten. Men det är ju lätt fixat ; )

Jag har även tänkt mig att jag ska plugga lite ikväll, vi får väl se hur det blir med den saken. Ärligt talat så kan jag inte tänka mig något tråkigare just nu =/
Synd att man måste gå gymnasiet, jag hade hellre praktiserat på en gård på Island =)

Har även hunnit med att städa mitt rum idag. Nu är det jättefint och rent igen!
Älskar mitt nya rum, inredning är roliga grejer det.


isbit

Gick och la mig tidigt igår, misslyckad kväll minst sagt. Var på dåligt humör och ledsen av en viss anledning.
Sov 12 timmar inatt men det kändes ändå inte bättre i morse när jag vaknade.
Gick upp och åt frukost och tänkte att jag tar mig till stallet så fort som möjligt för det är ju alltid skönt att komma ut lite.
15 grader minus och så ser jag att syster tagit med sig min bästa o varmaste vinterridtröja att ha på jobbet! Blev grinig så pappa blev tvungen att åka och hämta den...

Kom till slut ut på en skön ridtur, tränade ingen dressyr eller så utan var bara ute och rensade tankarna lite, och det hjälpte, Bringa är min bästa vän <3
Nyss kommit in nu och jag känner mig tyvärr som en isbit! Kallt som satan ute och jag har inte frusit så mycket på länge, INTE skönt. Usch ibland hatar jag vintern när det ska vara så här jävla kallt så att man inte ens kan gå ut utan att frysa ansiktet av sig.
Men nu är jag iallafall på bättre humör - så jag antar att den friska vinterluften hjälpte lite.

Bowling med Emma, Ida, Jessica o Anki ikväll, mitt nyårslöfte (eller vårt) om att umgås mer håller ju och det är toppen =) Älskar att vara med er.
Ser fram emot en sommar där jag får vara med er på Gotland - det kommer bli så kul! LÄNGTAR.


Friday I´m in love

Fredag igen då, veckorna går allt bra snabbt.
Underbart med helg, inte för att veckan varit speciellt jobbig men ändå
Varit i stallet idag, pysslat lite och fixat, sen åkte jag hem till Nellja och pratade och tittade på lite bilder från Thailand. Hon var hos mig i veckan också, och hälsade på i Falun i min lägenhet som hon inte sett förut. (Som jag iochförsig inte kommer att bo kvar i så länge till), Gustav får ta lägenheten så fixar jag något eget, eller hrm rättare sagt mamma fixar ny lägenhet åt mig.
Känns skönt faktiskt!

Nu är har jag bara tre stycken problem:
1. Matteprovet nästa vecka *HUH*
2. Spanska provet nästa vecka (eg. inget problem bara jag pluggar lite mer)
3. Styra upp ekonomin, urk hur skall jag ordna det? Pengar är ju till för att spenderas...

Jaja, nog om det, nu ska jag fortsätta njuta av fredagkvällen.

See you soon!


RSS 2.0