Alla dessa modebloggar

Som vanligt när jag hälsar på hemma hos mina föräldrar läser jag Svenska Dagbladet till frukosten.
Idag stod det om alla dessa modebloggar som dyker upp överallt och tydligen har flera tusen besökare per dag. En vanlig människa i min ålder, sitter alltså och slänger in lite bilder hit och dit och titta här vad jag fyndade på H&M idag och se där vad  jag observerade att fröken von Sydow hade på sig när hon köpte mineralvatten på 7-Eleven igår kväll.
Alltså missuppfatta mig inte, jag älskar själv att shoppa och slänger gärna in en bild om det är något jag tycker är extra fint.
Men jag ger blanka fan i vad Ebba von Sydow har på sig. Varför bryr man sig om det? Det kan väl omöjligt vara så att en stackars människa kan motsvara och lyckas pricka in vad majoriteten av alla andra svenska tjejer 15-30 tycker är snyggt?
Eller påverkas man att tycka det är snyggt och springer och köper fastän man inte alls skulle tyckt att det vore snyggt om outfiten bars av Erika 18 år från Falun?

Är det vi vanliga shoppare som bestämmer vilka som ska bli "modeorakel" och inspirationskällor eller är det personerna själva?
Jag tror faktiskt på det sistnämna, dessa "modegurus" utnämner sig själva till det och vi dödliga går på det och blir fantastiskt inspirerade. För hade inte Ebba von Sydow lovordat den prickiga H&M-trasan i senaste VeckoRevyn så hade den aldrig blivit slutsåld. Den hade hängt kvar på sin galje hånad av de flesta förbigående och till slut gått att köpa för halva REA-priset.

Råkade även bläddra i "Ebbas Stil" hemma hos en kompis, jag gillar faktiskt stilguider och har ett par själv. Har inget emot Ebba von Sydow heller egentligen, men jag skulle inte kräla i askan för allt hon har på sig. En grej jag irriterade mig på var att rött läppstift tydligen alltid var fel och inte passade sig i något sammanhang på någon. Vad vet hon om det egentligen? Ingenting, för jag passar faktiskt förbannat bra i rött läppstift även om det kan se för mycket ut till vardags.

Nej nu ska jag fortsätta att spekulera lite kring ytligheter för mig själv, har nämligen beslutsångest angående vilka vinterskor jag ska inhandla.

Kram på er!
Lite bilder från Strömsholm

                

Jag, Cigare

Jag och Cigare ska snart korta lädren och galoppera.

Slottet

Galoppbanan  med staket där den går framför slottet.

Cigare


Tyvärr blev det inga bilder "in action", galoppbilderna blev mest som utsuddade sträck.

Distans...

Just nu känns det väldigt jobbigt, vad är meningen med att tycka om någon om denne ändå bor x antal mil bort?
Varför har jag försatt mig i denna situation? Och det värsta av allt är att jag kan inte se när och hur det skulle kunna bli bättre.
Det här är galet, vad håller jag på med egentligen?
Är detta kanske bra för mig? Vad jag behöver för att inte tröttna?
Det känns SÅ roligt att ha ett förhållande över telefon och msn (eller inte)...
Och den galningen fattar ingenting, hur kan man vara så jävla optimistisk?
Jag vill å andra sidan inte vara en liten gnällspik, men jag är född sån.

Jag vill festa ikväll men jag måste jobba och det suger verkligen, åhh alla andra ska ut utom jag.

Jag är glad att jag har min Emma i alla fall, tack för igår vännen, du betyder så mycket för mig. Det är tur att jag har en vän som dig.

Höst

Igår när jag kom hem till mina parents i Orsa hade det snöat, idag har det som tur är smält bort. Men ändå, vintern är farligt nära. Det känns ändå inte jättejobbigt, det känns inte som att jag vill gräva ner mig och förvandlas till en liten hög av deppighet som det faktiskt känts vid den här tidpunkten tidigare år.

Mest av allt längtar jag efter Stockholm, den årliga julshoppingen på NK, promenera längst med Gamla stans smala gränder och glida in på något mysigt ställe och dricka något varmt, gå ut mot söder och bara njuta av atmosfären.
Jag gillar verkligen inte Falun, just nu blir jag bara arg när jag tänker på att jag måste bo kvar i denna tråkiga lilla stad minst till i sommar.

 


Hot stuff


Z610i

z610i


Det blev en Z610i till sist ändå, enbart på grund av utseendet. Eftersom att jag hade bestämda åsikter om att min nya telefon måste vara röd eller rosa passade ju denna väldigt bra. Och jag är jättenöjd, den är snygg som satan. Tekniken bryr jag mig faktiskt inte speciellt mycket om. Huvudsaken är att den går att ringa med, haha!


Strömsholm

För en vecka sedan var livet väldigt kul, jag vaknade upp på morgonen onsdagen den 11 oktober och kände mig förväntansfull. Några timmar senare, runt 17.30 var jag och min syster på väg ner till Strömsholm tillsammans med en oerhört tung packning bestående av ridkläder, säkerhetsvästar och annat nödvändigt som vi skulle behöva under vår långweekend. Därefter tillbringade vi 3,5 underbara dagar på RS (Ridskolan Strömsholm) där dagarna tillbringades i stallet och bestod av galoppträning på underbara fullblod. Men tiden går fort när man har roligt och tro mig den går ännu lite snabbare (eller vänta det kanske blir saktare) när man sitter på världens snabbaste hästras. Hur som helst, det var en underbart rolig helg med trevliga människor och jag längtar tillbaka.

Nu, en vecka senare, sitter jag på en dammig obekväm stol i ett kalt tråkigt rum i något som ska föreställa en gymnasieskola men där det knappt existerar några lektioner. Från underbart till vedervärdigt, ungefär. Eller nej förresten, det kunde varit värre...

Hur som helst, då ens vardag råkar vara så tråkig att man kommer på sig själv med att seriöst engagera sig i om läppglanset ligger rätt på läpparna krävs drastisk förändring.
Eller som jag sa till Micis på lunchen idag "Mitt liv suger, jag har aldrig haft så mycket att göra som jag har nu men ändå har mitt liv aldrig varit tråkigare". Kanske borde man se över sina vanor?
Jag har fullt upp hela tiden, men det jag gör är ju ändå saker som jag valt att göra själv, hur kan det bli tråkigt?
Min lägenhet är kaos (inredning, vem har tid med det?).
Mina skolarbeten hopar sig (vadå, plugga? Det gör jag senare).
Mina "relationer" verkar förbli ett olöst mysterium (hur löser man egentligen problem som inte har några lösningar?).
Min ekonomi dödar mig (vem har lärt mig alla de dyra vanor jag tagit mig för? Mamma? Pappa? Någon?).
Jag är noll engagerad i mitt jobb (gäsp, kan man inte få pengar för att surfa runt på nätet?).
Hur som helst, jag ska ta tag i mitt liv, bara inte just nu.
Lättja - min största fiende.
Bilder från Strömsholm kommer senare...

Flamingo

Så blev det att man följde med på studentfest i torsdags ändå. Det var väl ok, men ärligt talat så kunde det lika gärna ha varit. Antar att det kanske blir mer folk nästa år när alla fyllt 18, men kvällen hade ju sina trevliga inslag i alla fall.
I fredags blev det utgång på Flamingo i Borlänge med förfest hemma hos Sofie Rindeskär, det var mycket trevligt det. Jag och Micis gjorde vårt bästa för att komma i feststämning hemma hos mig innan, synd bara att jag inte hann dricka så mycket innan som jag egentligen hade velat. Kvällen var rolig, tack hela Falufrigänget för det! Även om man blev kallad mindre trevliga saker av Rebecca under kvällen, haha kvinnan blir ju riktigt vulgär med lite alkohol i kroppen.

Eftersom att varken jag eller Micis tog oss hem till mig efteråt som vi hade tänkt, så sov jag över hos Linda, i samma säng som en aningens jobbig Sofie som inte kunde sluta skratta åt mig (jag fattar inte varför, det var såååå synd om mig). Jag kände mig lagom fräsch morgonen efter, hade inte haft med mig några grejer eftersom jag planerat att sova hemma, rök och alkoholsmak i munnen och ikädd Sofies mjukisbyxor i storlek Mycket-Extra-Large och en batikfärgad t-shirt lånad av Linda som antagligen hade varit heltrendig på en hippie en si-sådär 30 år tillbaka i tiden. Sen åkte jag och Sofie tillbaka till Falun igen och väl hemma igen efter en lång dusch så kände man sig ju nästan som folk. Micis kom senare och hämtade sina grejor hos mig och det fyllot hade ju självklart ramlat igår, sååå smutsiga byxor har jag inte sett på länge :P hähä.

Lördagen blev ju då lite lugnare, åkte med Emma, Micke och Jessica hem till Orsa igen och vi stannade även till en sväng i Rättvik och där plockade vi även upp Adam som varken jag eller Jessica träffat sen Gotland. Det var lite trevligt, vi var ute och käkade en god men tyvärr lite för kall middag på Vi på Hörnet tillsammans med Angelica som kom hon också :)
Det var trevligt det... Jag åkte hem sen för jag kände inte för något fortsatt sällskapsliv tråkigt nog, på grund av vissa orsaker.
Men jag ser fram emot Sigtuna och bodarnafesten som Adam nu lovat att vi ska få komma på. The Gotland gang 2006 ska träffas igen trots att man inte trodde det då, och som Adam så roligt uttryckte det igår: "Hade man vetat att man skulle träffa er igen kanske man inte hade betett sig så crazy".... Haha, och ändå var han den mest städade av oss.
Singel


Det var ju egentligen tänkt att jag och Jonas skulle på studentfest ikväll. Men med tanke på vissa saker som hänt så känner jag mig rätt nere. Så vi får se hur det blir, kanske orkar fixa mig iordning och ta mig ner en sväng om ett tag. Lyssnar på partymusik som min Jonna har skickat och känner mig ändå rätt partysugen. Saknar dig och våra tokigheter gumman!
Imorgon blir det i alla fall singelkväll på Flamingo, ska självklart dit med mina vänner som håller världsklass, jag tycker så mycket om er så ni anar inte.

Igår var jag och red min nya medryttarhäst Cinnamie också, det var mycket trevligt, är lite glad i den hästen. Så pigg och trevlig, det känns bra.

Fick precis en ny parfym av min kära pappa, Lancome - Miracle so magic, jag är kär i den doften! Och en flaska champagne av gulliga mamma, nu känner jag mig faktiskt lite gladare.
Tur att man har världens bästa familj i alla fall, jag har faktiskt de bästa föräldrar man kan tänka sig. Skulle inte vilja ändra något på dem.

See you darlings!
Ge mig självdisciplin någon?

Som vanligt borde jag plugga, men då jag just nu totalt saknar motivation och är så oinspirerad man kan bli så slår jag ihjäl lite tid genom att uppdatera er alla om vad som just nu händer i min mycket intressanta och innehållsrika (nåja) vardag. Dagen började inte toppen direkt, vaknade som vanligt av den irriterande väckningssignalen på min mobil och hade inte den minsta lust att gå upp idag faktiskt. Annars brukar jag inte ha jättesvårt för att ta mig upp på morgonen och det var också precis det jag glatt berättade för Alexander igår när jag samtidigt berättade hur dryg jag tyckte han var som höll på och snoozade hela tiden och att han får skylla sig själv för att han är så trött på morgonen när han inte sover mer än 4 timmar, (sten i glashus någon?). Hur som helst, dagen fortsatte inte i samma stil vilket var rätt skönt, piggnade till direkt jag kom till skolan och lyssnade på en faktiskt väldigt intressant föreläsning i kriminologi som Anna Konrad höll. En positiv sak med skolan är att jag i alla fall valde rätt inriktning.

Naturkunskapen däremot är ju inte riktigt lika kul, och ja det är därför jag sitter här istället för att plugga. Jag har ju ändå till fredag på mig och känner jag mig själv rätt kommer jag väl antagligen lämna in arbetet i sista stund - som vanligt.

Har dock lite dåligt samvete just nu för att Jonna ringde för en stund sen och jag inte kunde prata för att jag var tvungen att plugga. Men jag pluggar ju faktiskt inte just nu men då trodde jag att jag skulle komma igång. Jaja vi får prata sen gumman, hoppas att du har det bra uppe hos Erik just nu och att middagen du lagade igår blev god :)


Haha förresten så fick jag precis ett gulligt SMS på danska av min numera danska vän Daniella ;)

"Jeg kom lige til at taenke på dig, og vupti, så var jeg i godt humör. Kan du have en utrolig dejlig dag söde..."

Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk för att du numera bor i Danmark, mitt favoritland alla kategorier men roligt för dig gumman.


I torsdags fyllde jag 18 år, det var mycket trevligt måste jag säga. Dagen var jättebra på alla sätt och vis.

Tråkigt nog har jag inte hunnit träffa min familj sedan dess men jag ska åka hem till mor och far i helgen. Ska köra tredagars party nu också tor-fre-lör, det kan jag gott behöva eftersom att jag inte har fått dricka alkohol på nästan två veckor pga. mediciner jag har tagit. Jag är sååå partysugen!

Helgen var jättemysig och tillbringades med min favoritperson just nu :) Haha! Sen fick man träffa kusinvitamin också och det var jättekul. Synd bara att vi inte hann ses så länge.

Nej nu ska jag skärpa till mig och börja plugga.
Puss och kram på er.


RSS 2.0